VECKOKURSER

KURSSTART – Våren 2023
MediYoga med Klangmeditation – 6 ggr
Kursdatum: Vi återkommer om datum.
Tid:
 
Pris: 1200:-/ 6ggr

KURSSTART Våren 2023
HormonYoga med Klangmeditation – 6 ggr
Kursdatum: Vi återkommer om datum.
Tid:
 
Pris: 1200:-/6ggr

KURSSTART – Våren 2023
GravidYoga – 6 ggr
Kursdatum: Vi återkommer om datum.
Tid:
 
Pris: 1200:-/6ggr

 

WORKSHOPS

Workshop Klangmeditation med Mindfulness – (4 h)-Datum ej klart!
Datum: Datum ej klart!
Tid: 10:30-15:30 (lunch 12:30-13:30)
Pris: 1000kr  Vi bjuder på fika!(lunch ingår ej i priset)

Klangspel/Klangmediation (Mor/Far & Baby) (2h) – Datum ej klart! 

Datum: Datum ej klart!
Tid: 10:00-12:00
Pris/1 pers: 600:-  Pris/Par: 1000:-
I priset ingår: Fika.  Handdukar och fäll finns på plats

Plats: Kroppsakademin
Lärare: Manuela Brito

 

Anmälan/Betalning:
Faktura på kursbeloppet skickas vid anmälan.
Anmälan görs på kroppsakademin@gmail.com
eller
0739-39 86 86. Skriv ditt namn och vilken kurs du vill gå.

Anmälan är bindande!
Avanmälan sker senast 1v innan kursstart utan debitering.
Om avanmälan görs närmare kursstart eller när kursen redan 
redan startat debiteras du hela kursavgiften om du inte kan visa
giltigt intyg/läkarintyg som visar varför du inte kan gå kursen. 


MediYoga
är en medicinsk och terapeutisk yogaform som utförs långsamt och kontrollerat och kan även göras sittande om du har svårt att ligga eller stå. Yogan skapar mental avspänning, fysisk smidighet, påverkar välbefinnandet och ger en medveten andning. Meditationen och andningen är en viktig del i MediYoga som kan lindra, högt blodtryck, huvudvärk, och kroniska smärttillstånd. Blodcirkulationen och sömnen förbättras och kroppens negativa reaktioner på stress minskar.

HormonYoga 
är en holistisk yogaform där vi gör fysiska övningar och positioner riktade till specifika körtelområden för att ge största möjliga effekt på hormon-systemet. 
Dennna yogaform passar alla!
Den är speciellt bra för dig som har stressat mycket, har besvär med PMS, PMDS, smärtsamma menstruationer, oregelbunden eller utebliven mens samt PCOS. Svårt att bli gravid, olika klimakteriebesvär, sköldkörtelbesvär, inkontinensproblem, passerat klimakteriet och vill stimulera hormonproduktionen och bevara din vitalitet.

 

 

 

 

 

Klangmeditation/Klangresa
är en effektiv resa mot stress, spänningar och blockeringar där du kan drömma dig bort, stänga av all tankeverksamhet och komma i totalt avslappnat tillstånd.
Du lyssnar till vibrationer från klangskålar som arbetar ända ner på cellnivå. Dessa kan lindra både både rygg- och nacksmärtor, tinnitus, posttraumatisk stress, huvudvärk, migrän, menstruations- smärtor och spänningar i hela kroppen.

Mindfulness  MBSR
är meditationstekniker  utvecklade av Jon Kabat-Zinn för att befrämja hälsa och balans i livet och för att kunna möta fysiologisk och psykologisk stress.Mindfulness är ett sätt att vara. Du får öva din förmåga att rikta och behålla uppmärksamheten, medvetet observerande, icke-värderande och accepterande av det som händer just nu.  Varje ögonblick, varje dag är unik och ger oss
nya möjligheter.

Klangspel/Klangmediation (Mor/Far & Baby) 
Under klangmeditation sitter föräldern tillsammans med sin bebis, som ligger på en skön fäll, ta gärna med favoritkramdjuret, så barnet känner lite extra trygghet.
Bebisen brukar ganska snabbt blir avslappnad eller somna när den hör vibrationerna och tonerna från klangskålarna (effekten blir densamma oavsett om barnet sover eller ej) Även du som förälder får en skön avslappning och balanseras
efter de eventuella obalanser som kan ha upstått i förbindelse med födseln (tex. födelsedepresssion) och den första hektiska perioden.Anknytningen mellan förälder och barn stärks, ger glädje, harmoni och lugn vilket kan bidra till god nattsömn.

 

 

 

Du kan även boka Klangmassage Peter Hess® som en separat behandling. Boka här